Zoek en Boek

De Omgeving

Schapenboet

De Georgische Begraafplaats

Ford De Schans

Ford De Schans Zonsondergang

Het Doolhofbossie

De Wezenput

Oudeschild

De Haven

Ceres Waddenstrand

Voedselbos

De Hogeberg strekt zich uit tussen de dorpen Den Burg en Oudeschild en bied een glooiend landschap met vele wandelpaden tussen de Tuunwallen. In het voorjaar vullen de weilanden zich met lammeren en op diverse plekken vind u schapenboeten die vroeger diende als schuilplaats voor de schapen.
U vind op het hoogste punt een uitkijkpunt waar u rondom ver over Texel kunt kijken.

Om de hoek ligt de Georgische Erebegraafplaats Loladse, hier liggen sinds 1945 militairen begraven die deel uitmaakten van het 822ste Georgische bataljon in de Wehrmacht. Voor alle 476 omgekomen militairen staat er een rozenstruik geplant ter herinnering. Je kunt deze begraafplaats gratis bezoeken.

Aan het eind van de Schansweg naar de dijk toe vind u Fort De Schans, dit stervormig fort heeft een bewogen geschiedenis waarin Willem van Oranje, de VOC en Napoleon een belangrijke rol hebben gespeeld. Je kunt het fort gratis bezoeken.
Richting Oudeschild vind u ook nog Fort de Lunnette.

Gaat u via het Skillepaadje op de fiets of wandelend richting Oudeschild dan vind u langs de weg 2 monumentale waterputten. Deze putten werden in de VOC tijd gebruikt om drinkwater in op te slaan. Hedendaags staat er nog steeds water in en kunnen de kinderen water omhoog pompen en via een goot af voeren in de sloot.

 

In de omgeving vind u Schapenboederij De Waddel met een eigen winkeltje aan de straat met Lamproducten en verschillende soorten kaas, echt Texel product en afkomstig van de boerderij.

De Texelse Bierbrouwerij vind u om de hoek voor een heerlijke bierproeverij van de bekende Texelse bieren. Skuumkoppe is het meest bekende en gedronken Texels bier.

Op 2,6km vind u het dorpje Oudeschild met zijn vissershaven en kleine winkeltjes. Hier vind u ook museum Kaap Skil een leuk museum voor jong en oud. Hier ontdek je alles over het leven met de zee, duik je in de juttersverhalen en juttervondsten.
Zeker een aanrader met jonge kinderen.

Tegenover De Bierbrouwerij vind je het vernieuwde Voedselbos, een plek voor fruitstruiken, notenbomen, het kabouterpad, de wildplukroute, binnen en buitenterras met speeltuin. Je mag hier alles wat rijp is ter plekke proeven. De boerderijwinkel is gratis te bezoeken, entree voor het voedselbos is € 4,50

De Haven

Het Doolhofbossie

Ceres

Voedselbos

Het Doolhofbossie

Wandelpaadje

De Hogeberg

De Hogeberg

De Hogeberg Lammetjes

Zonsondergang

Volg ons op facebook
Voor het laatste nieuws

F