Zoek en Boek

Welkom op de website van Land en Zeezicht Texel
Knusse appartementen in de weide natuur van natuurlandschap De Hogeberg op Texel

In het oude land van Texel ligt een in de ijstijd ontstaande berg genaamd De Hogeberg. De Hogeberg is zo’n 15 meter hoog en hier vandaan kijkt u uit over het Waddengebied met aan de horizon de skyline van de overkant!
Een perfecte basis om even lekker de drukte van thuis achter je te laten en je helemaal op te laden van de rustige omgeving en wat de natuur nog meer te bieden heeft.
Hier kunt u genieten van de vele lammeren in het voorjaar, wakker worden bij de fluitende vogels of de vele mooie zonsopgangen en niet te vergeten die zonsondergangen ’s avonds met een goed glas wijn erbij.
Ook met kinderen bent u van harte welkom, we beschikken over een ruime tuin met speeltoestellen en op nog geen 400 meter vind u een kleinschalig bos waar heerlijk gespeeld kan worden.

Wie zijn wij?

Welkom op onze website, wij zijn Bas en Simone Schaatsenberg en hebben per 1 januari 2021 Appartementenverhuur Land en Zeezicht overgenomen van Simone haar ouders. Na 38 jaar hebben ze het stokje overgedragen aan ons en zullen ze ons hier en daar nog wel ondersteunen met hand en span diensten. Wij zijn de 3e generatie op deze unieke locatie en daar zijn wij enorm trots op.
Bas is werkzaam bij de Teso als stuurman en Simone richt zich volledig op de verhuur en al wat daar bij komt kijken. Samen gaan wij dit nieuwe avontuur aan met onze 2 kinderen Casper en Liza-Fien. Wij zullen voor u klaarstaan om u verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken

 

Op onze website vind u alle informatie over onze appartementen en wat de omgeving te bieden heeft. Via de zoek en boek functie kunt u snel kijken of de periode nog beschikbaar is. Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Onze appartementen

Appartement nr.14 ‘Helder’

Ons boven appartement “nr.14 Helder” is een
6 persoons verblijf met kamer en woonkeuken,
2 slaapkamers 1 met een 2 persoons boxspring 160×200 en 1 slaapkamer met 4 1 persoonsbedden.
Het appartement beschikt over een aparte douche en toilet en een eigen opgang naar boven.
De woonkamer is voorzien van een balkon waar u prachtig uitkijkt over de landerijen tot over de Waddenzee naar de overkant. Het balkon zit op de zonkant en ’s avonds kunt u hier prachtige zonsondergangen zien.

Appartement nr.16 ‘Duinzicht’

Ons boven appartement “nr.16 Duinzicht” is een
6 persoons verblijf met kamer en woonkeuken,
2 slaapkamers 1 met een 2 persoons boxspring 160×200 en 1 slaapkamer met 2 1 persoonsbedden en een stapelbed.
Het appartement beschikt over een aparte douche en toilet en een eigen opgang naar boven.
De woonkamer is voorzien van een balkon waar u prachtig uitkijkt over de landerijen tot over de Waddenzee naar de overkant. Het balkon zit op de zonkant en ’s avonds kunt u hier prachtige zonsondergangen zien.

Appartement nr.18 ‘Wadzicht’

“Wadzicht nr.18” is ons kleinste en knusse appartement, maar is ondanks haar ruimte groots met haar uitzicht en zeer gewild onder stellen.
Het appartement is geschikt voor 2 tot 4 personen en een hond is welkom.
Dit verblijf zit aan de Waddenzee kant en hier kijkt u vanuit u verblijf over de landerijen tot aan de overkant waar u aan de horizon Wieringen ziet liggen.
Het appartement heeft 2 slaapkamers met 1x een 2 persoonsboxspring 140×200 en een 2x 1 persoons bed in de andere slaapkamer. Verder heeft het een douche en toilet.
De ruimte is beperkt met 4 personen, maar zeker de moeite waard.

Appartement nr.20 ‘Tuunwal’

“Tuunwal nr.20” is geschikt tot 5 personen en uw hond is welkom.
Het appartement heeft een woonkamer met keuken en 2 slaapkamers met 1 boxspring 140×200 en een slaapkamer met een stapelbed en een 1 persoonsbed, beide voorzien van een wastafelmeubel met spiegelkast. Douche en wc ruimte.
Het appartement grenst aan de tuin met eigen terras waar u heerlijk kunt genieten.  Voor de kinderen hebben wij een speeltuin met trampoline, klimtoren met glijbaan, schommel en duikelstangen. Ook zijn er skelters waarop de kinderen mogen rijden en hebben wij in de schuur speelgoed liggen voor naar het strand.

Appartement nr.22 ‘Zwerfsteen’

“Zwerfsteen nr.22” is ons 6 persoons beneden appartement en ideaal met kleine kinderen en is ook u huisdier welkom.
Het appartement heeft een woonkamer met keuken, 3 slaapkamers en grenst aan de tuin.
2 slaapkamers hebben een stapelbed waarvan 1 slaapkamer ook een wastafelmeubel met spiegelkast bevat. De 3e slaapkamer heeft een 2 persoonsboxspring van 140×200 met ook een wastafelmeubel en spiegelkast.
Voor de kinderen hebben wij in de tuin een trampoline, klimtoren met glijbaan, schommel en duikelstangen. Ook zijn er skelters waarop de kinderen mogen rijden en hebben wij in de schuur speelgoed liggen voor mee naar het strand.

Omgeving

Schapenboet

De Georgische Begraafplaats

Ford De Schans

Ford De Schans Zonsondergang

Het Doolhofbossie

De Wezenput

Oudeschild

De Haven

Ceres Waddenstrand

Voedselbos

De Hogeberg strekt zich uit tussen de dorpen Den Burg en Oudeschild en bied een glooiend landschap met vele wandelpaden tussen de Tuunwallen. In het voorjaar vullen de weilanden zich met lammeren en op diverse plekken vind u schapenboeten die vroeger diende als schuilplaats voor de schapen.
U vind op het hoogste punt een uitkijkpunt waar u rondom ver over Texel kunt kijken.

Om de hoek ligt de Georgische Erebegraafplaats Loladse, hier liggen sinds 1945 militairen begraven die deel uitmaakten van het 822ste Georgische bataljon in de Wehrmacht. Voor alle 476 omgekomen militairen staat er een rozenstruik geplant ter herinnering. Je kunt deze begraafplaats gratis bezoeken.

Aan het eind van de Schansweg naar de dijk toe vind u Fort De Schans, dit stervormig fort heeft een bewogen geschiedenis waarin Willem van Oranje, de VOC en Napoleon een belangrijke rol hebben gespeeld. Je kunt het fort gratis bezoeken.
Richting Oudeschild vind u ook nog Fort de Lunnette.

Gaat u via het Skillepaadje op de fiets of wandelend richting Oudeschild dan vind u langs de weg 2 monumentale waterputten. Deze putten werden in de VOC tijd gebruikt om drinkwater in op te slaan. Hedendaags staat er nog steeds water in en kunnen de kinderen water omhoog pompen en via een goot af voeren in de sloot.

 

In de omgeving vind u Schapenboederij De Waddel met een eigen winkeltje aan de straat met Lamproducten en verschillende soorten kaas, echt Texel product en afkomstig van de boerderij.

De Texelse Bierbrouwerij vind u om de hoek voor een heerlijke bierproeverij van de bekende Texelse bieren. Skuumkoppe is het meest bekende en gedronken Texels bier.

Op 2,6km vind u het dorpje Oudeschild met zijn vissershaven en kleine winkeltjes. Hier vind u ook museum Kaap Skil een leuk museum voor jong en oud. Hier ontdek je alles over het leven met de zee, duik je in de juttersverhalen en juttervondsten.
Zeker een aanrader met jonge kinderen.

Tegenover De Bierbrouwerij vind je het vernieuwde Voedselbos, een plek voor fruitstruiken, notenbomen, het kabouterpad, de wildplukroute, binnen en buitenterras met speeltuin. Je mag hier alles wat rijp is ter plekke proeven. De boerderijwinkel is gratis te bezoeken, entree voor het voedselbos is € 4,50

De Haven

Het Doolhofbossie

Ceres

Voedselbos

Het Doolhofbossie

Wandelpaadje

De Hogeberg

De Hogeberg

De Hogeberg Lammetjes

Zonsondergang

Volg ons op facebook
Voor het laatste nieuws

F