Appartementenverhuur

Land & Zeezicht

Zoek en Boek

Allerlaatste mogelijkheden!

Maar wil jij nog komen genieten bij ons?
Kijk hieronder voor de laatste mogelijkheden

De prijzen zijn berekent op basis van 2 personen.

Optioneel kunt u er nog bedlinnen, een keuken set of handdoekenpakketten bij boeken.
Wilt u liever met meer personen komen of u lieve trouwe viervoeter meenemen? Dit kan allemaal!
Bereken dan u prijs op de website bij de beschikbaarheid
Wilt u liever persoonlijk contact en samen de boeking maken bel dan naar 0222-312412 en dan help ik u graag.
Voor in de zomervakantie hebben wij nog een paar appartementen vrij vanaf de week van 20 augustus
Zien wij jou binnenkort?😃

Bijgewerkt op: 15-05-2022 17:00

Knusse appartementen in de weide natuur van natuurlandschap De Hogeberg op Texel

In het oude land van Texel ligt een in de ijstijd ontstaande berg genaamd De Hogeberg. De Hogeberg is zo’n 15 meter hoog en hier vandaan kijkt u uit over het Waddengebied met aan de horizon de skyline van de overkant!
Een perfecte basis om even lekker de drukte van thuis achter je te laten en je helemaal op te laden van de rustige omgeving en wat de natuur nog meer te bieden heeft.
Hier kunt u genieten van de vele lammeren in het voorjaar, wakker worden bij de fluitende vogels of de vele mooie zonsopgangen en niet te vergeten die zonsondergangen ’s avonds met een goed glas wijn erbij.
Ook met kinderen bent u van harte welkom, we beschikken over een ruime tuin met speeltoestellen en op nog geen 400 meter vind u een kleinschalig bos waar heerlijk gespeeld kan worden.

Wie zijn wij?

Welkom op onze website, wij zijn Bas en Simone Schaatsenberg en hebben per 1 januari 2021 Appartementenverhuur Land en Zeezicht overgenomen van Simone haar ouders. Na 38 jaar hebben ze het stokje overgedragen aan ons en zullen ze ons hier en daar nog wel ondersteunen met hand en span diensten. Wij zijn de 3e generatie op deze unieke locatie en daar zijn wij enorm trots op.
Bas is werkzaam bij de Teso als stuurman en Simone richt zich volledig op de verhuur en al wat daar bij komt kijken. Samen gaan wij dit nieuwe avontuur aan met onze 2 kinderen Casper en Liza-Fien. Wij zullen voor u klaarstaan om u verblijf bij ons zo aangenaam mogelijk te maken

 

Op onze website vind u alle informatie over onze appartementen en wat de omgeving te bieden heeft. Via de zoek en boek functie kunt u snel kijken of de periode nog beschikbaar is. Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Onze appartementen

Helder nr.14

Ons boven appartement “nr.14 Helder” is een 6 persoons verblijf met kamer en woonkeuken, 2 slaapkamers 1 met een 2 persoons boxspring 160×200 en 1 slaapkamer met 4 1 persoonsbedden. Het appartement beschikt over een aparte douche en toilet en een eigen opgang naar boven. De woonkamer is voorzien van een balkon waar u prachtig uitkijkt over de landerijen tot over de Waddenzee naar de overkant. Het balkon zit op de zonkant en ’s avonds kunt u hier prachtige zonsondergangen zien.

Duinzicht nr.16

Ons boven appartement “nr.16 Duinzicht” is een 6 persoons verblijf met kamer en woonkeuken, 2 slaapkamers 1 met een 2 persoons boxspring 160×200 en 1 slaapkamer met 2 1 persoonsbedden en een stapelbed. Het appartement beschikt over een aparte douche en toilet en een eigen opgang naar boven. De woonkamer is voorzien van een balkon waar u prachtig uitkijkt over de landerijen tot over de Waddenzee naar de overkant. Het balkon zit op de zonkant en ’s avonds kunt u hier prachtige zonsondergangen zien.

Wadzicht nr.18

“Wadzicht nr.18” is ons knusse appartement 2 tot 4 persoons en honden zijn toegestaan in al onze beneden appartementen. Dit verblijf zit aan de Waddenzee kant en hier kijkt u vanuit u verblijf over de landerijen tot aan de overkant waar u aan de horizon Wieringen ziet liggen. Het appartement heeft 2 slaapkamers met 1x een 2 persoonsboxspring 140×200 en een 2x 1 persoons bed in de andere slaapkamer. Verder heeft het een douche en toilet. De ruimte is beperkt met 4 personen, maar het uitzicht is adembenemend bij elke jaargang….

Tuunwal nr.20

“Tuunwal nr.20” is geschikt voor 5 personen en grenst aan de tuin. Het appartement heeft een woonkamer met keuken en 2 slaapkamers met 1 boxspring 140×200 en een slaapkamer met een stapelbed en een 1 persoonsbed. Beide slaapkamers zijn voorzien van een wastafel met spiegel. In al onze beneden appartementen zijn honden toegestaan. In de tuin vind u voor de kinderen een speeltuin met trampoline, klimtoren met glijbaan, schommel en wip. Ook zijn er skelter waarop de kinderen mogen rijden.

Zwerfsteen nr.22

“Zwerfsteen nr.22” is ons 6 persoons beneden appartement en ideaal met kleine kinderen. Het appartement grenst aan de tuin en heeft een woonkamer met keuken en 3 slaapkamers. 2 slaapkamers hebben een stapelbed waarvan 1 slaapkamer ook een wastafel bevat. De 3e slaapkamer heeft een 2 persoonsboxspring van 140×200 met wastafelmeubel. In al onze beneden appartementen zijn honden toegestaan. In de tuin vind u voor de kinderen een speeltuin met trampoline, klimtoren met glijbaan, schommel en wip. Ook zijn er skelters waarop de kinderen mogen rijden.

Omgeving

Schapenboet

De Georgische Begraafplaats

Ford De Schans

Ford De Schans Zonsondergang

Het Doolhofbossie

De Wezenput

Oudeschild

De Haven

Ceres Waddenstrand

Voedselbos

De Hogeberg strekt zich uit tussen de dorpen Den Burg en Oudeschild en bied een glooiend landschap met vele wandelpaden tussen de Tuunwallen. In het voorjaar vullen de weilanden zich met lammeren en op diverse plekken vind u schapenboeten die vroeger diende als schuilplaats voor de schapen.
U vind op het hoogste punt een uitkijkpunt waar u rondom ver over Texel kunt kijken.

Om de hoek ligt de Georgische Erebegraafplaats Loladse, hier liggen sinds 1945 militairen begraven die deel uitmaakten van het 822ste Georgische bataljon in de Wehrmacht. Voor alle 476 omgekomen militairen staat er een rozenstruik geplant ter herinnering. Je kunt deze begraafplaats gratis bezoeken.

Aan het eind van de Schansweg naar de dijk toe vind u Fort De Schans, dit stervormig fort heeft een bewogen geschiedenis waarin Willem van Oranje, de VOC en Napoleon een belangrijke rol hebben gespeeld. Je kunt het fort gratis bezoeken.
Richting Oudeschild vind u ook nog Fort de Lunnette.

Gaat u via het Skillepaadje op de fiets of wandelend richting Oudeschild dan vind u langs de weg 2 monumentale waterputten. Deze putten werden in de VOC tijd gebruikt om drinkwater in op te slaan. Hedendaags staat er nog steeds water in en kunnen de kinderen water omhoog pompen en via een goot af voeren in de sloot.

 

In de omgeving vind u Schapenboederij De Waddel met een eigen winkeltje aan de straat met Lamproducten en verschillende soorten kaas, echt Texel product en afkomstig van de boerderij.

De Texelse Bierbrouwerij vind u om de hoek voor een heerlijke bierproeverij van de bekende Texelse bieren. Skuumkoppe is het meest bekende en gedronken Texels bier.

Op 2,6km vind u het dorpje Oudeschild met zijn vissershaven en kleine winkeltjes. Hier vind u ook museum Kaap Skil een leuk museum voor jong en oud. Hier ontdek je alles over het leven met de zee, duik je in de juttersverhalen en juttervondsten.
Zeker een aanrader met jonge kinderen.

Tegenover De Bierbrouwerij vind je het vernieuwde Voedselbos, een plek voor fruitstruiken, notenbomen, het kabouterpad, de wildplukroute, binnen en buitenterras met speeltuin. Je mag hier alles wat rijp is ter plekke proeven. De boerderijwinkel is gratis te bezoeken, entree voor het voedselbos is € 4,50

De Haven

Het Doolhofbossie

Ceres

Voedselbos

Het Doolhofbossie

Wandelpaadje

De Hogeberg

De Hogeberg

De Hogeberg Lammetjes

Zonsondergang

Gastenboek

Wat vertellen onze gasten...

Net als vorig jaar waren we op Texel voor het hardloop evenement "de 60 van Texel". Vorig jaar mocht het niet zo zijn. Evenement afgelast wegens Corona, slecht weer enz.
Dit jaar was het 1 groot feest. Prachtig weer, fijne mensen en een fantastische run
Inmiddels zijn we verliefd geworden op Texel en op deze fijne appartementen met een prachtig uitzicht en fijne gastvrouw. Kortom een fantastisch weekend gehad. Bedankt!

25-28 maart 2022

Voor het eerst op dit mooie bijzonder plekje.
Met een gezin bestaande uit 5 personen en onze trouwe viervoeter. Onze dochter van 10 heeft meteen contact met Liza-Fien. Wat een gezelligheid op de trampoline. Er word vooral heel wat afgekletst wink 
We hebben een heerlijk weekend gehad op het mooie Texel.

18 maart 2022

Lieve Bas & Simone

Ten eerste willen we jullie mega bedanken dat we toch nog in ons huisje konden. Daar hebben jullie heel veel werk aan gehad en het resultaat mag er zijn. De douche, keuken en ook de slaapkamer zijn erg mooi geworden, daar kunnen jullie trots op zijn. Dat hebben jullie maar mooi weer gedaan. 
We hebben heerlijk onze rust gevonden en lekker uitgeslapen en met dit prachtige uitzicht kan dat ook bijna niet anders. De laatste paar dagen hebben we nog even van de zon mogen genieten na de storm Eunice. Dat was ook wel zalig.
Bedankt en we zien elkaar snel weer..

Februari 2022

Wat een prachtige plek om te mogen verblijven.
Hoe fijn dat jullie dit voortzetten
Heerlijk huisje, de tegels in de wc & badkamer voelen nostalgisch, vooral zo houden
Ook mijn vrienden hebben 1 dagje kunnen genieten. DANK

3-6 januari

Volg ons op facebook
Voor het laatste nieuws

F